Hír

img

Pianino-avató hangverseny Emődön

Koncert

2018-02-06 17:00:35

2018. február 6-án rendezte meg a Reményi Ede Zenei AMI "Pianino-avató hangversenyét".

A koncert apropóját az adta, hogy a kormány a Kodály-program részeként két pianínó beszerzésével segítette a Miskolci Tankerületi Központot, ahol az a döntés született, hogy az egyik hangszer az emődi Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei vehetik birtokukba.

Az intézmény sok-sok éven keresztül próbálta használható állapotban tartani azokat a hangszereket, melyeket a diákok használnak zeneiskolai tanulmányaik során. Azonban a hangszerpark állapota minden igyekezet ellenére is egyre romlott, némelyek használhatatlanná váltak, újak beszerzésére pedig nem nyílt lehetőség. Ebben akkor történt váltzás, miután a zeneiskola fenntartása és működtetése a KLIK-hez került. Ezen elmúlt időszak alatt komoly támogatást kapott az intézmény,, melynek részeként felújításokra és új beszerzésekre került sor. Ennek a folyamatnak a legutóbbi ékes példája az intézménybe érkezett új pianínó, melyet magy örömmel vett birtokba az iskola apraja, nagyja.

A "Pianino-avató hangversenyen" az iskola azon növendékei léptek fel, akik az első félévi eredményeik alapján kiemelkedő művészi teljesítményt nyújtottak. Zenei megformálásuk, hangzertechnikai tudásuk kiemelkedő.


További képek megtekinthetők: ITT.


Még több koncert

img

Hangverseny a Görög-Katolikus Templomban

Koncert

2018-02-06 17:00:35

Május 24-én került megrendezésre a Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tavaszi hangversenye.

Bővebben
img

Zenei csokor az Édesanyáknak

Koncert

2018-02-06 17:00:35

Immáron hagyománnyá vált anyák napi hangversenyünk, ahol iskolánk ifjú tehetségi zenével köszönthették az édesanyákat.

Bővebben
img

Emődi óvodások nagycsoportosai látogattak zeneiskolánkba

Koncert

2018-02-06 17:00:35

A gyermekdalokból összeállított hangverseny élményén túl vendégeink megismerkedtek a különböző hangszerekkel és magával a zeneiskolával.

Bővebben

Érintett tanszakok

  • Fuvola
  • Klarinét
  • Tenor
  • Trombita
  • Zongora