Hír

img

Pianino-avató hangverseny Emődön

Koncert

2018-02-06 17:00:35

2018. február 6-án rendezte meg a Reményi Ede Zenei AMI "Pianino-avató hangversenyét".

A koncert apropóját az adta, hogy a kormány a Kodály-program részeként két pianínó beszerzésével segítette a Miskolci Tankerületi Központot, ahol az a döntés született, hogy az egyik hangszer az emődi Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei vehetik birtokukba.

Az intézmény sok-sok éven keresztül próbálta használható állapotban tartani azokat a hangszereket, melyeket a diákok használnak zeneiskolai tanulmányaik során. Azonban a hangszerpark állapota minden igyekezet ellenére is egyre romlott, némelyek használhatatlanná váltak, újak beszerzésére pedig nem nyílt lehetőség. Ebben akkor történt váltzás, miután a zeneiskola fenntartása és működtetése a KLIK-hez került. Ezen elmúlt időszak alatt komoly támogatást kapott az intézmény,, melynek részeként felújításokra és új beszerzésekre került sor. Ennek a folyamatnak a legutóbbi ékes példája az intézménybe érkezett új pianínó, melyet magy örömmel vett birtokba az iskola apraja, nagyja.

A "Pianino-avató hangversenyen" az iskola azon növendékei léptek fel, akik az első félévi eredményeik alapján kiemelkedő művészi teljesítményt nyújtottak. Zenei megformálásuk, hangzertechnikai tudásuk kiemelkedő.


További képek megtekinthetők: ITT.


Még több koncert

img

Iskolánk csengettyű együttese a mezőkövesdi Jézus Szíve Templomban

Koncert

2018-02-06 17:00:35

Advent harmadik vasárnapján Mezőkövesden a Jézus Szíve templomban gyűltek össze a helyiek, hogy együtt gyújtsák meg az adventi koszorú újabb gyertyáját.

Bővebben
img

Emőd óvodáiban jártunk

Koncert

2018-02-06 17:00:35

Idén is elmentünk egy kis karácsonyi hangversenyt adni a jövő zenészeinek, Emőd mindkét óvodájába.

Bővebben

Hírek

Érintett tanszakok

  • Fuvola
  • Klarinét
  • Tenor
  • Trombita
  • Zongora