Hír

img

Gönczi Petra Virág alkotásaiból nyílt kiállítás Emődön

Beszámoló

2017-12-08 17:00:37

2017. december 8-án az Emődi Művelődési Ház és a Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola közös szervezésében nyílt meg az emődi ifjú alkotó, Gönczi Petra Virág legújabb kiállítása, melyen Fekete Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket.

A fiatal művész egykori tanára, Garanczné Nagy Ildikó méltatta Petra alkotói tevékenységét és ajánlotta a kegyes közönség figyelmébe.

A rendkívüli alkalom ünnepélyességéhez hozzájárult a zeneiskolai növendékeink műsora. Közreműködtek: Gaál Botond gitáron (felkészítő tanára: Károly Krisztián), Ragályi Tamara és felkészítő tanára Zsalakovics Éva fuvolán, valamint a Székelyné Ágoston Ildikó által vezetett Harangvirág Csengettyű együttes, melynek Petra is tagja.

Petra a zene mellett nagyon szép eredményeket és sikereket ér el más művészeti ágban is. Kiváló kézügyességének és különleges látásmódjának köszönhetően rajzaival, festményeivel különböző szakmai elismeréseket vívott ki magának.

Eredményei:

  • Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából meghirdetett Szabadság című pályázatra beküldött festménye bekerült a Szabadság Miskolc 1956 című könyvbe.
  • A Hermann Ottó Múzeum Álmodj & Tervezz! országos divattervezési pályázatán 2. helyezést ért el.
  • A IV. Krutilla József Országos Akvarellfestő versenyen 1. helyezést ért el.
  • A Magyar vagyok Határtalanul című pályázaton díjazott lett.
  • A Parasznyai Csengettyűs Találkozóra készített festménye 2. lett.
  • Részt vett a Spanyolnátha Nemzetközi Művészeti Biennálén Hernádkakon, valamint negyedikes korában bekerült a rajza a Benedek Elek meséi című mesekönyvbe.

További képek megtekinthetők: ITT.

Alkotói tevékenységéhez gratulálunk! További szép sikereket kívánunk a jövőben is!

Még több beszámoló

img

Részt vettünk városunk önkéntes véradóinak tiszteletére megrendezett ünnepségen

Beszámoló

2017-12-08 17:00:37

Intézményünk külön kiemelt célja az egészségmegőrzés, az egészséges életmódra nevelés nem csak testi, hanem szellemi és lelki értelemben is.

Bővebben
img

Zeneiskolai tanévzáró

Beszámoló

2017-12-08 17:00:37

Június 13-án Emődön és június 20-án Nyékládházán tartotta tanévzáró hangversenyét a Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, mely jelzi, egy újabb tanév lezárásához érkeztünk.

Bővebben

Érintett tanszakok

  • Fuvola
  • Gitár

Érintett együttesek

  • Harangvirág Csengettyű együttes